Μήνυμα – χαιρετισμός της Διευθύντριας Π.Ε Ιωαννίνων

Αγαπητές/Αγαπητοί Συνάδελφοι,

η ανάληψη των καθηκόντων μου ως Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων αποτελεί μια νέα αμφίδρομη αφετηρία συνεργασίας και εποικοδομητικής επικοινωνίας.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η εκπαίδευση είναι ένας πολυεπίπεδος και πολυδιάστατος χώρος, ο οποίος διαμορφώνεται από την εκπαιδευτική πολιτική, αλλά κυρίως, από τις δημιουργικές αναζητήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών, επηρεάζει δε όσο οποιοδήποτε άλλο σύστημα, την προσωπική και κοινωνική ανέλιξη του ατόμου.

Με γνώμονα την αποτελεσματικότερη υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου στις σχολικές μονάδες, προωθούμε ένα νεωτεριστικό πλαίσιο αυθεντικής συνεργασίας εστιάζοντας στην εγκαθίδρυση κλίματος εμπιστοσύνης, επιλύοντας εκπαιδευτικά και διοικητικά ζητήματα με εργαλείο τη δίκαιη και ειλικρινή προσέγγιση.

Σας καλώ να εργαστούμε όλοι/όλες μαζί σε αυτή την πρόκληση, υπηρετώντας πρακτικές οι οποίες θα μας οδηγήσουν στην άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και στην παροχή ουσιαστικών ευκαιριών μάθησης και δημιουργικότητας σε όλους τους μαθητές μας. Είναι στο χέρι μας να συνδιαμορφώσουμε ένα σχολείο σύγχρονο, δημοκρατικό, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διαφορετικότητα, ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία το οποίο υιοθετεί τις σύγχρονες απαιτήσεις της ψηφιακής εποχής.

Αγαπητοί/Αγαπητές Συνάδελφοι,

αναγνωρίζοντας το ουσιαστικό έργο που επιτελείτε, σας παρακαλώ, δεχτείτε τις ειλικρινείς μου ευχές για υγεία, προσωπική ευτυχία και δημιουργικότητα.

 

Με εκτίμηση

Μαρία Ευαγ. Γιαννακού

Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων