dioikitika

ΘΕΜΑ: «Ελεγχος γνησιότητας τίτλων γλωσσομάθειας αγγλικής & γαλλικής γλώσσας»

Σας ενημερώνουμε ότι σε ενέργεια της με αρ. ΔΙΔΑΔ/Φ.34/42/οικ.33906/16-12- 2013 (ΑΔΑ: ΒΛΓΕΧ-363) εγκυκλίου του Υ.Δ.Μ.Η.Δ. με θέμα «Έλεγχος νομιμότητας πτυχίων, πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων του προσωπικού μητρώου υπαλλήλων» και των σχετικών οδηγιών που ακολούθησαν, η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων απευθύνθηκε στους αρμόδιους φορείς για τον έλεγχο γνησιότητας και νομιμότητας τίτλων και άλλων δικαιολογητικών του φακέλου Προσωπικού Μητρώου των εκπαιδευτικών αρμοδιότητας της.

Στο πλαίσιο αυτό, με το με αριθμ. πρωτ. 3642/05-05-2014 έγγραφο, εστάλησαν στοΒρετανικό Συμβούλιο (τίτλοι γλωσσομάθειας αγγλικής γλώσσας που εκδόθηκαν από Βρετανικά εκπαιδευτικά Ιδρύματα) και στο Γαλλικό Ινστιτούτο (τίτλοι γλωσσομάθειας γαλλικής γλώσσας) τα σχετικά φωτοαντίγραφα των τίτλων των εκπαιδευτικών αρμοδιότητάς Π.Ε. Ιωαννίνων. Από τους φορείς αυτούς όμως, η Διεύθυνση δεν έλαβε τις αντίστοιχες βεβαιώσεις γνησιότητας.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η διαδικασία ελέγχου απαιτεί την αποστολή του τίτλου (από τους κατόχους των τίτλων) και σχετικές χρεώσεις.

Με το με αριθ. 452/25-01-2017 έγγραφο η Δ/νση απευθύνθηκε στο ΥΠ.Π.Ε.Θ. ώστε να υποδειχθεί άλλη διαδικασία που δεν επιβαρύνει τους εκπαιδευτικούς αλλά μας γνωστοποιήθηκε ότι οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να προσμετράται ο σχετικός τίτλος όταν αυτό προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις πρέπει αναγκαστικά να προβούν στις σχετικές ενέργειες που οι ανωτέρω φορείς καθορίζουν.

Συνεπώς, από εδώ και στο εξής για να προσμετράται ένας τίτλος γλωσσομάθειας όταν οι διατάξεις το προβλέπουν, πρέπει να έχει καταχωρηθεί στο Προσωπικό Μητρώο του εκπαιδευτικού, να είναι επίσημα μεταφρασμένος και να έχει ελεγχθεί η γνησιότητά του.

ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αφορά τίτλους γλωσσομάθειας αγγλικής γλώσσας που εκδόθηκαν, ύστερα από σχετικές εξετάσεις, από όλα τα Βρετανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα:

Απαιτείται να αποσταλεί προς επικύρωση και έλεγχο γνησιότητας ο πρωτότυπος τίτλος, φωτοαντίγραφο του τίτλου και σχετική αίτηση στην οποία πρέπει να επισημαίνεται ότι το αποτέλεσμα του ελέγχου γνησιότητας πρέπει να αποσταλεί από το Βρετανικό Συμβούλιο και στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων. Δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) : mail@dipe. ioa. sch. gr (Ταχ. Δ/νση: Φιλικής Εταιρείας 15Α και Λ. Ακρίτα, ΤΘ1167, ΤΚ454 44 Ιωάννινα)

Οδηγίες σχετικά με την επικύρωση - επιβεβαίωση της γνησιότητας, τη μετάφραση (αν ζητείται), την αποστολή, τον τρόπο πληρωμής και τις χρεώσεις (ταχυμεταφορικής και επικύρωσης) περιλαμβάνονται στην παρακάτω υπερσύνδεση:

https://www.britishcouncil.gr/studv-uk/translation-verification. Τηλέφωνο επικοινωνίας Βρετανικού Συμβουλίου: 210 369 2333 (επιλογή 4)

Επιπλέον παρέχεται δυνατότητα κάποιος αυτοπροσώπως να υποβάλλει το έντυπο στο Βρετανικό Συμβούλιο χωρίς κόστος ταχυμεταφορικής.

ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Αφορά τίτλους γλωσσομάθειας γαλλικής γλώσσας.

Απαιτείται οι κάτοχοι να στείλουν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Γαλλικού Ινστιτούτου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ένα φωτοαντίγραφο του τίτλου (μπρος-πίσω), αίτηση συμπληρωμένη με τα στοιχεία τους (και την ηλεκτρονική τους διεύθυνση) καθώς και τα στοιχεία της Υπηρεσίας μας (και την ηλεκτρονική διεύθυνσή μας όπου θα σταλεί η απάντηση): Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων,

Δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) :Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ταχ. Δ/νση: Φιλικής Εταιρείας 15Α και Λ. Ακρίτα, ΤΘ 1167, ΤΚ 454 44 Ιωάννινα

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν το ερωτήσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Γαλλικού Ινστιτούτου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Στην αίτηση συνιστάται να αναφερθεί ότι η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων απέστειλε σχετικά φωτοαντίγραφα με το με αριθμ. πρωτ. 3642/05-05-2014 έγγραφό της.

-          Σχετικά με τίτλους άλλων φορέων, εκτός Βρετανικού Συμβουλίου και Γαλλικού Ινστιτούτου, θα υπάρξει (αν απαιτηθεί) νέα ενημέρωση.

-          Πληροφορίες: κ. Σεβαστή Κουμπή (γραφείο 7, τηλ. 2651077258) και κ. Λαμπρινή Παππά (γραφείο 6, τηλ. 2651026774).

-          Παρακαλούνται οι Διευθυντές και οι Προϊστάμενοι να ενημερώσουν οπωσδήποτε ενυπόγραφα όλους τους εκπαιδευτικούς αρμοδιότητάς τους (μόνιμους με οργανική θέση στην Π.Ε. Ιωαννίνων) .

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ Ι. ΤΖΙΜΑΣ

Χωροταξική κατανομή των Σχολείων & Εγγραφές των μαθητών στην Α’ Τάξη Δημοτικού Σχολείου και στο Νηπιαγωγείο

ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΟΡΙΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ - 2017-18

Η Διεύθυνση Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνει τους οριστικούς πίνακες με τα στοιχεία (ειδικότητα, ονοματεπώνυμο και μονάδες μετάθεσης κατά κριτήριο και στο σύνολό τους)  των οργανικά ανηκόντων εκπαιδευτικών που υπέβαλαν αίτηση για Μετάθεση, Βελτίωση Θέσης ή Οριστική Τοποθέτηση για το σχολικό έτος 2017-2018 σύμφωνα με την αρ. 63/15-12-2017 Πράξη του ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων.

Ακολουθούν αναλυτικά οι ΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΟΡΙΩΝ των αιτούντων Εκπαιδευτικών

1. ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΟΡΙΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ [001.ΠΕ001] ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

2. ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΟΡΙΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕ ΣΜΕΑΕ-ΚΕΔΔΥ/ΕΕΕΕΚ [001.ΣΜΚΔ001] ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

3. ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΟΡΙΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ Ή ΓΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ [003.ΠΕΒ01] ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

4. ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΟΡΙΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ [002.ΔΙΑΠ001] ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Απόκτηση απολυτηρίου δημοτικού σχολείου

ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 9 του ΠΔ 79 (ΦΕΚ Α΄109/01.08.2017) όσοι έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας της υποχρεωτικής φοίτησης και επιθυμούν να αποκτήσουν απολυτήριο δημοτικού σχολείου, υποβάλλονται σε γραπτή ή/και προφορική δοκιμασία.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων υποβάλλονται στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία υπάγεται το σχολείο στη σχολική περιφέρεια του οποίου διαμένουν.

Οι εξετάσεις διεξάγονται το πρώτο δεκαήμερο των μηνών Σεπτεμβρίου, Δεκεμβρίου, Φεβρουαρίου, Απριλίου και Ιουνίου.

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συγκεντρώνει τις αιτήσεις και με πράξη του ορίζει το σχολείο στο οποίο θα γίνουν οι εξετάσεις, ο Διευθυντής ή ο Προϊστάμενος του οποίου εκδίδει τον Τίτλο Σπουδών, αν οι ενδιαφερόμενοι επιτύχουν στις εξετάσεις.

Στην ίδια διαδικασία μπορούν να πάρουν μέρος και όσοι απώλεσαν τον Τίτλο Σπουδών τους και δεν είναι εφικτή η έκδοση Πιστοποιητικού Σπουδών.

Υποκατηγορίες

   
© Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων