ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπεύθυνoς:
Βέργος Κωνσταντίνος
Τηλέφωνο γραφείου / fax: 26510 01099 ? Κινητό: 6932853929
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σεμινάριο: «Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων: Εγώ κι ο άλλος»

«Κι αν ήσουν εσύ;»

Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος

Σεμινάριο: «Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων: Εγώ κι ο άλλος»

Γιάννενα, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, 9:30 – 14.30

Τόπος: 27o Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων (Ισαάκ Τάσου 22 & Μανωλιάσας, Κιάφα, Ιωαννίνων)
Δωρεάν για εκπαιδευτικούς

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.) στο πλαίσιο του προγράμματός τους "Κι αν ήσουν εσύ; - ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος” διοργανώνουν 4ωρο επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο υποστήριξης εκπαιδευτικών που υλοποιούν ή που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν ανάλογα προγράμματα.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων.

Συμμετέχοντες: 30 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και 10 ακόμα συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων στελέχη εκπαίδευσης, στελέχη οργανώσεων σχετικών με τη θεματική του σεμιναρίου, εμψυχωτές νεανικών ομάδων, φοιτητές. Προτεραιότητα έχουν τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν ανάλογα προγράμματα.

Επιμορφωτής: Μπεκιάρης Γιώργος

Σύντομη περιγραφή:
Στο σεμινάριο οι συμμετέχοντες εξερευνούν τις έννοιες της ατομικής και ομαδικής ταυτότητας, της αυτοεικόνας και του ετεροπροσδιορισμού, της ετερότητας/ διαφορετικότητας, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και θεατρικές τεχνικές. Επίσης, προσεγγίζεται το θέμα των στερεότυπων, πώς αυτά δημιουργούν αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις στις ανθρώπινες σχέσεις και μπορούν να εκδηλωθούν ακόμα και με ρατσιστικές συμπεριφορές.

Προσοχή: Το σεμινάριο είναι βιωματικό, έχει τη μορφή θεατρικού εργαστηρίου, περιλαμβάνει ασκήσεις, παιχνίδια, αυτοσχεδιασμούς, παιχνίδια ρόλων και άλλες δραστηριότητες. Γι’ αυτό οι συμμετέχοντες είναι απαραίτητο:

  • να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια για κινητικές ασκήσεις στον χώρο
  • να φέρουν μαζί τους … κέφι και όρεξη για πειραματισμούς!

Αιτήσεις συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση ΜΕΧΡΙ μέχρι την Τετάρτη 27/11/2019 στη

ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ εδώ

(επίσης και στην ιστοσελίδα www.theatroedu.gr)

και θα ειδοποιηθούν στο προσωπικό email τους για τη συμμετοχή τους μέχρι τις 28/11/2019.

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Συνεργασία: Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων

Γραμματεία/Πληρ. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / 2106541600

Συνοπτικός Πίνακας Εγκεκριμένων Προγραμμάτων Σχ. Δραστηριοτήτων Σχ. Έτους 2018-2019

Πίνακας

Σχεδιασμός & Υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων, Αγωγής Σταδιοδρομίας) για το Σχ. Έτος 2017-2018

Για τη σχολική χρονιά 2017-18 και για τον καλύτερο σχεδιασμό και υλοποίηση των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων, Αγωγής Σταδιοδρομίας) στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ισχύουν τα ακόλουθα

Τελικός Πίνακας Εγκεκριμένων Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων Σχολικού Έτους 2017 - 18

Εγκρίθηκε και Ανακοινώνεται ο Τελικός Πίνακας των Εγκεκριμένων Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων Σχολικού Έτους 2017 - 18.

 

Η Δ/νση A/βάθμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων δια του Υπεύθυνου Σχολικών Δραστηριοτήτων, διοργανώνει σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο,επιμορφωτικό εργαστήριο παρουσίασης του εγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Δεξιότητες Ζωής»(Life skills).

Οι δραστηριότητες του προγράμματος έχουν σχεδιαστεί για μαθητές Ε και ΣΤ Τάξης Δημοτικού με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η εμπιστοσύνη, η αυτοπεποίθηση ,η λήψη αποφάσεων, η ικανότητα να ακούν την γνώμη των άλλων, η σημασία του να παραμένουν ασφαλείς και υγιείς ώστε να εξελιχθούν σε επιτυχημένους ενήλικες κ.λ.π.

Το σεμινάριο-εργαστήριο έχει βιωματικό χαρακτήρα και παρέχει στους εκπαιδευτικούς πληροφορίες για την μεθοδολογία του προγράμματος , όπως και εκπαιδευτικό υλικό για να το υλοποιήσουν και να σχεδιάσουν περαιτέρω δράσεις.Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Δείτε περισσότερα    

Αίτηση Συμμετοχής

   
© Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων